Beta #6 Grapefruit & Rosemary DIPA

Malt/tillsatser i kok (total koktid 180min)
5000 g pilsner malt (45%)
3000 g maris otter malt (27%)
2000 g havregryn (18%)
1100 g strösocker (10%)

Humle
100 g herkules alpha 15.3 @ 60min
100 g amarillo alpha 9.2 @ 0min
100 g citra alpha 13.0 @ 0min
100 g amarillo alpha 9.2 @ torrhumling 7 dagar
200 g citra alpha 13.0 @ torrhumling 7 dagar

Jäst
BRY 97 (22g, rehydrerad i 3 dl kokt vatten)

Smaksättning
50 g grapefruktzest
20 g färsk rosmarin

Kolsyrning
6 g rörsocker per liter öl

Värden
27 liter
mäsktemp 65 C i 60min
og 1.072
fg 1.011
ibu 90
abv 8.1%vol