Extends Oak Aged Imperial Oatmeal Stout – Carrot Cake Edition

Malt/tillsatser i kok (total koktid 180min)
2300 g pale ale malt (20.6%)
2300 g munich malt (20.6%)
1750 g pilsner malt (15.7%)
1150 g carafa special I (10.3%)
800 g melanoid malt (7.2%)
600 g naked oat malt (5.4%)
600 g havregryn (5.4%)
600 g special b (5.4%)
350 g carafa special III (3.1%)
700 g strösocker (6.3%)

Humle
61 g chinook alpha 12.7 @ 75min
7 g chinook alpha 12.7 @ 10min

Jäst
Safale us-05 (11g, rehydrerad i 2.5 dl kokt vatten)

Smaksättning
120 g bourbon ek
morotsjuice (500g morötter)
1 tsk kanel
0.7 tsk kardemumma
0.3 tsk ingefära
100g laktos
1.7 g vanilj

Kolsyrning
5 g rörsocker per liter öl

Värden
18 liter
mäsktemp 68 C i 60min
og 1.130
fg 1.050
ibu 75
abv 10.8%vol