Indexoutofbounds Oak Aged Imperial Vanilla Stout Mole Edition – Recept

Malt/tillsatser i kok (total koktid 180min)
6700g pale ale malt (59.8%)
1100g chocolate malt (9.8%)
1100 g crystal 150 (9.8%)
550 g aroma malt (4.9%)
550g crystal 50 malt (4.9%)
600 g black malt (5.4%)
300 g demerara sugar (2.7%)

Humle
70 g herkules alpha 15.3 @ 75min

Jäst
Safale us-05 (11g, rehydrerad i 2.5 dl kokt vatten)

Smaksättning
6 g vanilj (malda stänger, tillsatt efter jäsning)
70 g ek chips (heavy och medium toast, tillsatt efter jäsning)
100 g mulato chili (tillsatt efter jäsning)
1 dl kakao (tillsatt efter jäsning)
1 tsk kanel (tillsatt efter jäsning)

Kolsyrning
5 g rörsocker per liter öl

Värden
18 liter
mäsktemp 66 C i 60min
og 1.130
fg 1.044
ibu 90
abv 11.6%vol