Beta #4 Bash Mandarina Bavaria – Recept

Malt/tillsatser i kok (total koktid 60min)
11000 g maris otter pale ale malt (91.7%)
1000 g carapils (8.3%)
1 krm protafloc @ 10min
1 tsk jästnäring@ 10min

Humle
30 g herkules alpha 15.3 @ 60min
50 g cascade alpha 8.0 @ 10min
50 g cascade alpha 8.0 @ 5min
50 g galaxy alpha 14.0 @ 5min
100 g cascade alpha 8.0 @ 0min
50 g galaxy alpha 14.0 @ 0min
300 g mandarina bavaria alpha 8.5 @ torrhumling i 1 vecka

Jäst
Safale s-04 (22 g, rehydrerad i 3 dl kokt vatten)

Kolsyrning
6 g strösocker per liter öl

Värden
50 liter
mäsktemp 65 C i 60min
og 1.054
fg 1.014
ibu 40
abv 5.3%vol