Else If Imperial Stout Bourbon Oak Edition – Recept

Malt/tillsatser i kok (total koktid 180min)
7150 g pale ale malt (68.4%)
850 g oat malt (8.1%)
700 g cara pale malt (6.7%)
650 g chocolate malt (6.2%)
450 g café malt (4.3%)
350 g roasted barley (3.3%)
300 g demerara sugar (2.9%)
1 krm protafloc @ 10min
1 tsk jästnäring@ 10min

Humle
40 g hercules alpha 15.3 @ 75min

Jäst
Safale us-05 (20 g, rehydrerad i 2.5 dl kokt vatten)

Smaksättning
350 g bourbon ekflis i jäshink 1 vecka

Kolsyrning
5 g rörsocker per liter öl

Värden
20 liter
mäsktemp 66 C i 60min
og 1.110
fg 1.034
ibu 65
abv 10.2%vol

.